© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2024

På eftermiddagen dagen efter den stora karnevalen samlades några i den innersta kretsen runt Bar Brasil för att sammanfatta och fira det lyckade resultatet. De Brasilianska stjärnorna fanns på plats och det blev en mysig avrundning på Carnaval Estocolmo.

Musik, sång och dans tillsamman med några pilsner och flera givande samtal trollade bort tröttheten och ömma fötter. Magdalena Grabowska hade kommit ända från Warszawa för att delta på Carnaval Estocolmo. Hon hade hört att representanter och fans av sambaskolan Salgueiro skulle vara på plats och ville inte missa det. Vi pratade mycket om Salgueiro och om förra årets uppvisning på Rådusplatsen under Copenhagen Carnival. Det visade sig att vi hade träffats där och jag kunde visa upp en bild som jag hade tagit på henne. Nedan ett litet collage med bilder från karnivalen i den Danska huvudstaden 2023. Från vänster Renata Dias, Christian Amorim, Magdalena och Carlinhos Salgueiro.

Det bjöds naturligtvis på pagode, det Brasilianska musikjammet, som alla som följt Unikaboxen väl känner till. Kvällens pagode var toppad med de Brailianska stjärnorna från gårdagens karneval. Sångmicken gick runt och det var flera duktiga sångare som fick tillfälle att dela med sig av sina talanger.

 

 

 

 

 

 

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2024