På hemsidan står att läsa en kortfattad idéförklaring:

Vårt koncept är enkelt, men ändå unikt: en inspirerande och vänlig atmosfär där du kan hitta tusentals originalmålningar, grafik, skulptur och fotografi – allt under ett tak  och allt mellan 500 och 50 000 kronor. Unga, nya konstnärer hänger vid sidan av välkända namn. På Affordable Art Fair är alla konstverk prismärkta för att du lätt ska hitta vad som passar din budget.

Som styrelseledamot i HSB konstförening hade jag av ett galleri blivit inbjuden till mässan och hade inte alltför stora förhoppningar. Trångt, mycket folk och svårt att se skogen för alla trän var det som jag hade med mig när jag trängde mig in i lokalen som ligger längst ut på en av pirerna i Frihamnen. Och visst var det mycket folk och stundtals väldigt trång, men blev ändå överraskad av vad spektaklet gav mig...

...hade hoppats på att fler konstnärer var på plats, men det blev ändå givande samtal med några gallerister och ett närmande till fyra artister vars verk stack ut.

Lars Calmar

En skulptör vars iögonfallande huvuden lockade och gav mersmak. Klicka på rubriken, besök hans hemsida och ta del av en hel värld av bisarra skulpturer.

Tobias Alm

Mässans märkligaste alster. Känsliga verktyg av artificiell hud. Läs mer om den unga och begåvade konstnären på hans hemsida. Länk i rubriken.

Johan Thunell

Den mysiga keramikern Johan med sin samling av nyllen. Hans gallerist sålde de små konstverken på löpande band och Johan var nöjd. Mer om Johan och hans olika projekt hittar du på hans hemsida via länken i rubriken.

Unna Katz

Konstpedagogen och multikonstnären Unna visade upp en typ av skapande ute på piren. Mer om Unna hittar du på hennes hemsida. Länk i rubriken.

Men det var framförallt inspiration och ett behov av att uttrycka mig som blev det bestående resultatet av besöket.

Hemkommen kunde jag knappt bärga mig förrän jag fick sätta mig vid datorn och börja laborera med materialet från mässan.

Här följer några exempel på vad jag spontant skapade. En 3d bild som min dotter skapade i årskurs fyra fick också vara med som underlag i denna lekfulla process.

Variationer på samma tema med inspiration från mässan...

Skapande med underlag från exteriöra motiv fotograferade i Frihamnen

På väg hem från mässan stannade jag till vid de väldiga betongkonstruktionerna och hamnbebyggelsen. Det blev några foton som jag sedan bearbetade.

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2014

Stay tuned and keep that crazy feeling at
UNIKABOXEN.NET