© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2017

Samba Angels of Stockholm

Samarbetet med dessa färgstarka dansare är lysande och visualiserar de musikaliska associationerna på ett underbart sätt.

Danny Saucedo

Inför Nytorgsfestens återinförande efter 20 år intervjuades Danny av Lisa Bonnichsen på tidningen Mitt I:

Förra sommaren satt Danny Saucedo med sin mamma på en uteservering vid Nytorget. Han kom och tänka på festivalen som fanns här på torget när han var liten på nittiotalet. Hur han fick Dogge Doggelitos autograf. Hur trevligt det hade varit. Då fick han syn på sin gamle kompis, festivalarrangören Joakim Stenhammar. De började prata, och det visade sig att Joakim var en av dem som arrangerade Nytorgsfesterna på nittiotalet. Han sa att han också har ett sug efter att få igång festivalen igen.

– Då sa vi att nästa sommar gör vi det igen. Sedan började vi att planera, säger Danny Saucedo.

Och visst fick Danny fart på festivaldeltagarna

Uppsalarapparen Moncho

- All the way from Uppsala Sweden, Moooooncho, påade Thomas innan denna lovegenerator och partyaccelerator entrade scenen.

Vurma Bistro & Bar eller Central Bar

För andra gången samma vecka sammanförde Mosguito mig med en gammal arbetskamrat från tidigt 80-tal. Hon hade kommit tillsammans med ett sällskap och jag blev inbjuden att delta när de slank in på underbara Vurma Bistro & Bar för lite förfriskningar.

Medan Thomas avslutade med en färgsprakande sambashow från scenen hade jag och mina nya vänner lyckats hitta ett bord och njöt av ett Stockholm som denna kväll visade upp sin allra bästa sida.

Såsmåningom dök Thomas upp och vi fick alla tillfälle att tacka honom för ännu en insats i att fylla vår värld med kärlek genom goda ord och heta, tropiska toner på hög volym och i ett rasande tempo.

Nya vänner och gemensamma minnen

Två av männen hade ett förflutet i Jamaica och bägge kände till familjen Hamilton, som jag hade som grannar på Lidingö när jag växte upp. Vi pratade om Roy, eller junior som de kallade honom, hans gitarrspel och hans samarbete med Tony Ellis i ett sent 70-tal. Ett 70-tal där reggae började bli ett naturligt inslag i Svenskt musikliv. Kvällen blev natt och vi var fyra tappra själar som avslutade på spännande Bondens Bar.

 

 

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2017