© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2016

I dessa tider känns det viktigare än någonsin att kunna bidra till ett så omfamnande event som Mosquito Beach Party. Jag har under alla år värnat om integrationsfrågor och mitt sätt att göra skillnad är att förena människor och kulturer med musik och mitt kontaktnät av artister, säger Thomas Gylling initiativtagare och producent inför eventet på Smedsuddsbadet i sin blogg.

För fjärde året i rad drar Mosquito Concept igång ett Beach Party på Smedsuddens gräsmatta, Kungsholmen. Ett alternativt firande av vårt mångkulturella Sverige på självaste Nationaldagen den 6 juni. Omkring 8 000 personer, kanske fler, trängs och dansar till detta väderberoende Carnival Clubbing.

En riktig familjefest med pic-nic korgar, grillar och svalkande dryck. Musiken är hög och bastonerna masserar ganska omilt de inre organen när du står framme vid den lilla scenen. De rytmiska tonerna i denna mix av Karibisk-, Afrikansk-, Latino-House får kroppen att röra på sig instinktivt. Någon form av hörselskydd är dock att rekommendera om du inte vill att öronen ska sjunga vidare i en vecka.

En underbar fest med underbara människor både på och utanför scenen. Är inte så namnkunnig inom genren, men kände åtminstone igen Mosquitos ständige följeslagare och plattvändare DJ Eryhka, som i år även deltog i Stockholm Steel Band, och Linda Pira föstås, som gjorde ett bejublat framträdande. Identitet och bakgrund blir sekundär när musiken tar över och förenar oss i dansen. Den befriande och läkande dansen som i alla kulturer genom alla tider varit ett sätt att jaga bort ångest, onda tankar och framkalla magi. På något sätt är det magiskt att se när ett folkhav börjar röra sig i takt till musiken, stiga upp från pic-nic filten och ge sig hän. Tänker på min Pappa som snart fyller 90 år och som fortfarande inte känner sig hel om han inte får dansa. Jag hoppas att mina bilder kan skapa en liten känsla av magin och att vi ses här nästa år!

Stay tuned and keep that crazy feeling at
UNIKABOXEN.NET

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2016