© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2018

En exklusiv inbjudan från Wallery

Rampage betyder normalt upplopp och används ofta för att beskriva det kaotiska läget i Sverige med gängkriminalitet, bilbränder och politisk instabilitet när internationell media vill visa vad som händer om demokrati och jämställdhet okontrollerat tillåts verka fritt utan restriktioner och undantag. Med dessa talangfulla kvinnor som krokat arm under parollen Rampage tolkar jag begreppet mer som ett upprop. Man ska som tjej, kvinna och människa kunna få tycka att man är bra, få säga att man är grym och få skina utan att få skit för det. Vi är kvinnor som vill lyfta andra kvinnor, och bana vägen för den yngre generationen att våga göra samma sak, står det i programförklaringen på Facbooksidan Rampage. Att det finns ett motstånd är uppenbart. Jag har en dotter som kan vittna om det. Det handlar inte bara om övergrepp i sociala medier utan ett vardagligt motstånd där respektlöst beteende skapar otrygghet och osäkerhet i det offentliga rummet. I samtal med Anette Strömberg från Fuck Off Jewelry som likt mig har en dotter i 20-års åldern kommer motståndet från bägge könen varför det är extra viktigt att både som man och kvinna stötta kvinnliga initiativ och visa att det inte är fult att ta för sig och njuta av livets möjligheter. Det är fan en mänsklig rättighet och ingen ska behöva ta skit för det.

Elsa Wiström initiativtagare och kvällens konferencier

Hanna som till vardags sköter Wallery Gallery och hjälper Jimmie att hålla ordning på spekulanter och leveranser fick kvällen till ära uppgiften att hälsa alla välkomna till detta för galleriet lite annorlunda event. Annars var det Elsa som skötte snacket och var högst delaktig i den musikaliska underhållningen. Elsa, Vanja, Amber Boss och Ida möttes tidigare i år i samband med deras deltagande i Idol 2018. De beslutade att fortsätta träffas och frukten av detta samarbete ledde till kvällens happening. Det ska bli spännande att se vad nästa steg blir för dessa talangfulla kvinnor.

Linn tog för sig och passade på

Kanske motiverad av programförklaringen, Vi är kvinnor som vill lyfta andra kvinnor, passade 18-åriga Linn Wikblad på och frågade Elsa om hon fick låna mic och gitarr och framföra en hemsnickrad låt. -Fan det är ju precis det som allt handlar om, ta för sig, sa Elsa lite senare när vi pratades vid på balkongen.

Gästartist med klös

Sångerskan och DJ:n Pauline Högberg som till vardags är kulturchef på Hornhuset, det spektakulära vattenhålet vid Hornstull, skapade sköna vibbar när hon framförde sin Promised Land och en förhandsspelning av den kommande singeln Liquor Talks. Riktigt ballt. Kolla in mitt klipp på You Tube.

Dagen efter publicerade Jimmie i sociala medier en fin text:

DRÖMMAR är till för att förverkligas och det har jag verkligen gjort med Wallery där jag nu i över 5 år stöttat en massa svenska och internationella gatukonstnärer men... Att jag genom min lokal på Stureplan som igår Lördag även kan stötta unga talangfulla kvinnor är en ny dimension kring vad man kan göra bara man har ett öppet sinne!  Dagen började med Meet & Greet och avslutades sent på natten efter några uppträdanden som gav mig gåshud! Vilka röster och vilken energi! Hoppas verkligen vi kan göra om detta snart igen! 

Ett STORT tack till Hanna @axenbohanna, Elsa @elsawistrom, Vanja @vanjaengstrom_, Amber @amberbossofficial, Ida @idaanjie, @fojewelry.se, PAU @just.p.a.u, Helena @helenaheart_1, Eva @makeup_by_eva_sthlm och Unikaboxen @unikaboxen (för bilden).
Att vi även sålde en tavla och fann en intressent till en annan tavla under kvällen gör den inte sämre#lifeisbeatiful

unikaboxen.net

Your guide to all the great things in life - stay put and grab your part and share it

Special thanks to @wallerygallery, @martinmonet, @fridastiilvium and @oliw87 for the lovely backgrounds

 

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2018