© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2019

Ejve, Emilio och Babham är Sirqus Alfon

Tyngden ligger på gemenskapen med publiken och gemenskapen skapas på ett nästan kusligt sätt när videoloopar från Babhams telefon samplas på skärmen i bakgrunden. Det är trolleri och som publik rycks du med i denna vansinniga och prisbelönta show. Jag har aldrig sett något liknande. Gruppen ursprungligen ett gatuteatergäng från Norrköping har vunnit internationell uppmärksamhet och turnerat världen över. I am Somebody som de kallar sin en timmes långa show prisades som bästa föreställning alla kategorier vid Scenkonstfestivalen Adelaide Fringe 2017 och efter en turné på Nya Zeeland hade de hösten samma år premiär på Stadsteatern i Stockholm, lilla scenen.

Genom You Tube, TV och andra kanaler har de fått en fanbase. Det unga paret som satt utmed mig i Förbindelsehallen tillhörde den skaran och var redan frälsta:

-Jaså, du har inte sett dem förut, då kommer du få se nåt, de är riktigt bra!

Och det fick jag verkligen. Det fanns egentligen bara en hake. Det var otroligt svårt att fånga showen med kameran. Starkt motljus från skärmen och ett rasande tempo gjorde det extra svårt. Bilderna hoppas jag ändå ska locka och att du nästa gång du ser deras namn i en annons snabbt bokar en biljett, för detta är något du inte bör missa.

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2019