© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2019

Samling i Hagaparken 8:00

I ett lätt duggregn satte jag mig på min scooter, en Aprilla Mojito från 2005 och strax efter åtta var jag på plats på ängen bakom Tingshuset och parkens södra grindar. Ett endast 14 år gammalt fordon berättigar inte till en officiell plats i kortegen som kräver ett tillverkningsår före 1987. Men jag har de senaste åren fuskat lite och åkt med ändå lite ingognito.

Trots vädret fylldes ängen snabbt med alla möjliga typer av bilar. Brandbilar, ambulanser, lastbilar, militärjeepar och ett helt fång med läckra sportbilar från olika epoker och länder. Turligt nog för både deltagare och åskådare drog regnmolnen bort och de flesta vågade cabba ner inför kortegen. Detta var något som särskilt gladde Wilhelm Douglas, nedan till höger, som representerade KAK, arrangör och ansvarig sedan 2017 för Prins Bertil Memorial - Gärdesloppet.

Helt plötsligt avbröts jag i mitt arbete med att hitta lämpliga vinklar och intressanta motiv av en klapp på axeln. -Tommy, är du här!?
Det var Per Ljungstedt skolkamrat från Hersby gymnasium på Lidingö. Numera söderbo och ägare av en röd vacker MGB från 1966. Det blev ett kärt återseende och mycket bilsnack, både om hans bil och andras. Det var Per som kände igen rallydrottningen Annie Seel och på så vis banade väg för mig att ta kontakt. Annie kom tillsammans med Eventyrs Sofie Franzén, årets vd 2018. Båda hippt uppklädda i tidsenlig stass från tidigt 1970-tal, för att matcha bilen, en BMW 2002 Baur Cabrio från 1972. Vi hade ett trevligt samtal och bytte Instagramkonton innan det var dags för deltagarna i hastighetsloppet Prins Bertil Memorial att lämna Haga och i kortege bege sig mot Djurgårdsbrunns ängar. För mig var det då dags att att bege mig upp på berget vid Carl Eldhs ateljé för att plåta ekipagen i en stilren miljö. På bänken där uppe återsåg jag entusiasten från förra året med sin fina moped, en Honda PC50. Mopeden tillverkades mellan åren 1969-1977, men jag kommer inte ihåg vilket år detta exemplar var tillverkat. Senare när jag anslutit till kortegen kom han ikapp mig på Ladugårds Gärde och sista biten fram till ängarna vid Djurgårdsbrunn körde vi tillsammans.

Många spännande samtal

Leif Ericsson och de stilrena entusiasterna som valt att skapa ett sammanhang kring en Willys Jeep från 1946 imponerade med sin detaljrikedom. Dessa veteraner som tidigare pribelönats i tävlingen Concours de Charme berättade bland annat om de olika genuina matpaketen som de lyckats komma över och svårigheten med att få tag på rökbara Lucky Strike utan filter.

En annan entusiast var Peter Winblad i sin Oldsmobile Super 88 Rocket från 1962. Vi pratade om bilen och raggarkulturen, men det Peter var mest stolt över var en nål han hade på sin skinnväst, en äkta presidentnål. Peter deltog i tävlingen Concours de Charme och strax innan det var dags för honom och hans ekipage att åka upp på podiet frågade jag honom om presidentnålen skulle bli ett samtalsämne för att skapa poäng. -Nej västen åkte av, du vet västarna kom mycket senare, det måste vara tidsenligt, 1962 hade raggarna inga västar, berättade han allvarligt.

Förarmöte och samling inför hastighetstävlingen

Halmstadsborna Hans och Annette Nordén hade kört hela vägen upp till Stockholm i sin läckra Porsche 356 Speedster från 1968 och nu var det dags att klistra på nummerlappen inför de stundande heaten på Djurgårdens inre vägnät. Eftersom stora delar av Djurgården har begränsad hastighet handlar tävlingen om regularitet. Det gäller att i tre varv runt en 2,5 km lång bana komma så nära sin ideala varvtid som möjligt.

EMW - ett udda kapitel i bilhistorien

Efter den Tyska kapitulationen 1945 hamnade en av BMW:s fabriker i den Sovjetiska ockupationszonen. Fabriken låg i Eisenach som blev en del av DDR, Östtyskland och ända fram till 1952 fortsatta man att tillverka bilar och motorcyklar med varumärket BMW. Efter en rättsprocess med BMW skapades varumärket EMW, Eisenach Motorenwerk, med en slående lik logotyp. Jan Nocievskis fina exemplar nedan är från 1954.

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2019

Ta gärna del av tidigare års reportage från Prins Bertil Memorial - Gärdesloppet

2018 | 2017 | 2016