© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2019

Salong Fux

Träffade Robert under festligheterna i Pride Park och jag berömde honom för alla burlesquekvällar i Parken han stått värd för. Alla läckra kostymer och fantasifyllda uppträdanden. Han berättade då om Parkteatern, deras nya konstnärliga chef Albin Flinkas och satsningen på en varité i Förbindelsehallen senare i sommar.

-Gillar du burlesque kommer du inte bli besviken, sa han.

Inte lika vilt som då det begav sig i Pride Park, men underhållande, vackert och med den där trollbindande mystiken som jag älskar så mycket. Den är både romantisk och farlig precis som förälskelsen. Förbindelsehallen i Slakthusområdet blev en passande scen och en metafor. Den gamla köttmarknaden i ny tappning. Kanske inte lika skrämmande men ändå tillräckligt farlig för att få pulsen att öka. Parkteatern är öppen för alla, såväl barn som vuxna. Föreställningen presenterades som mer vuxen och därför startade showen först vid nio på kvällen, men redan vid sju körde Sirqus Alfon igång sin familjeföreställning. En helt galen show där både publik och artisterna själva samplas med både ljud och video till något som du tillslut helt tappar kontrollen över. En fantastisk och nytänkande show som imponerade och resulterade i ett helt eget bildreportage; Sirqus Alfon.

King of Boylesque @Vegas Burlesque Hall of Fame

Captain Kidd var den enda av artisterna som presenterades innan föreställningen. Både han och Fez Faanana kommer från Brief Factory, ett underhållningskollektiv från Australien. I repertoaren finns circus, drag, dans och burlesque, allt förpackat med kärlek och humor. Det kallar de själva en fun-fuelled show. 2018 firade gruppen 10 år och nu i Salong Fux fick den Svenska publiken möta dessa domptörer.

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2019